Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• czto
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bl
    jesli nie korzystasz np. z google maps to ok, bo na wm ich nie otworzysz… dodatkowo w lipcu konczy sie wsparcie dla here maps.
    ... dla WM10, nie dla WM8.1

Zostaw komentarz:

• bl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez arturas03
    Zamieszczone przez czto
    Lumia 640.
    Dali mi taką służbową w dual simie. O ile nie za bardzo trawię WM to przyznam, że telefon jest przyjazny w użytkowaniu.
    jesli nie korzystasz np. z google maps to ok, bo na wm ich nie otworzysz… dodatkowo w lipcu konczy sie wsparcie dla here maps.

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    dzięki

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czto
    Lumia 640.
    Dali mi taką służbową w dual simie. O ile nie za bardzo trawię WM to przyznam, że telefon jest przyjazny w użytkowaniu.

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Lumia 640.

Zostaw komentarz:

• blackrs
    odpowiedział(a)
    a co teraz z WM polecacie. mojej żonie pobiła sie lubia 625 i trzeba kupic cos nowego. tak ok 5'. szału byc nie jeżeli chodzi o parametry bo ten co miała był wystarczajacy. interesuje ja coś co jest w dobrej cenie w relacji do podzespołów.

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krokusek44
    ma ktoś może Nokia Lumia? z windowsem?
    jeżeli tak to czy lepszy jest ten system w telefonie?
    Zależy czego oczekujesz od systemu. WM nie jest idealny (jak zresztą każdy system). Największa wada, to kiepskie wsparcie deweloperów, a co za tym idzie mała ilość aplikacji w sklepie, albo ich kiepska jakość, nie najwyższych lotów przeglądarka. Największa zaleta, to płynnie działający stabilny system, bezpieczny i prosty.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Mam 635. Spokojnie się przyzwyczaiłem. Wszystko chodzi płynnie.

Zostaw komentarz:

• krokusek44
    odpowiedział(a)
    ma ktoś może Nokia Lumia? z windowsem?
    jeżeli tak to czy lepszy jest ten system w telefonie?

Zostaw komentarz:

• czernobyl
    odpowiedział(a)
    koledzy od windowsów - jak wyeksportować rejestr połączeń w wp8.1? mam do zrobienia przesiadkę wp-> android i za wuja nie widzę możliwości, żeby cokolwiek z rejestrem zrobić

ps. nie polecam automatu do importu kontaktów na konto googla z outlooka - w moim wypadku znakomicie zaimportowało wszystkie tysiąc kontaktów. szkoda, że tylko nazwy, bez numerów tel :lol: zdecydowanie skuteczniej i niewiele wolniej jest kliknąć na koncie outlook'owym eksport do csv i zaimportować plik w gmailu

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    Uroki WM10. W związku z tym, ze mi niczego nie brakuje w WM8.1, to będę sobie spokojnie czekał na poprawki i stabilną dziesiątkę ... o ile wcześniej system ten nie podzieli losów dinozaurów.

Zostaw komentarz:

• dragster
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    czyli z 8.1 do 10 sam kontaktów nie trzyma pomimo konta outlook?
    Na stronach MS jest napisane, że trzyma i po zalogowaniu się do konta outlook na telefonie, kontakty same się zaimportują. Jednak u mnie tak się nie stało, sam już nie wiem, może coś źle zrobiłem.

[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 18:02 ]
    Zamieszczone przez czto
    A nie prościej synchronizować kontakty z kontem, np gmail, Outlook?
    Były w Outlook. Wczoraj zaimportowałem je do gmaila, ale nie pociągnęło nr tel.

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    XIAOMI Redmi 3 - dobre recenzje, cena też, warto :?:

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    czyli z 8.1 do 10 sam kontaktów nie trzyma pomimo konta outlook?

Zostaw komentarz:

• czto
    odpowiedział(a)
    A nie prościej synchronizować kontakty z kontem, np gmail, Outlook?

Zostaw komentarz:

• dragster
    odpowiedział(a)
    Reset zrobiony, ale kontakty zaimportowane ze starego tel. za pomocą "przekaż dane". Ufff....

Zostaw komentarz:

• loru
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dragster
    Prośba o pomoc: zmigrowalem Lumię 640 na Windows Mobile 10, wszystko pięknie śmiga, ale nie importują się kontakty z chmury do telefonu. Na telefonie konto skonfigurowane, niby wszystko OK, ale bez kontaktów lipa. W necie siedzę już kilka godz. nad tym. Czy zostaje tylko przepisanie ręczne? Czy Lumia umie importować z pliku CSV?
    To jest swego rodzaju update z 8,1 do 10 , zrób mu reset ustawień http://www.windowsphone.com/pl-pl/ho...reset-my-phone miałem podobnie i po resecie wszystko wstało prawidłowo

Zostaw komentarz:

• dragster
    odpowiedział(a)
    Prośba o pomoc: zmigrowalem Lumię 640 na Windows Mobile 10, wszystko pięknie śmiga, ale nie importują się kontakty z chmury do telefonu. Na telefonie konto skonfigurowane, niby wszystko OK, ale bez kontaktów lipa. W necie siedzę już kilka godz. nad tym. Czy zostaje tylko przepisanie ręczne? Czy Lumia umie importować z pliku CSV?

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Luki80a, poniekąd racja nie robi mi różnicy 2G, 3G czy LTE, bo i tak numer i kartę będę miał jedne

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    Ale jak już będziesz chciał włożyć kartę pamięci, to Ci będzie zależało :P

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Niech to drugie gniazdo SIM będzie sobie i atrapą, nie zależy mi

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Z tymi sluchawkami dual sim to jest tak, ze 90% na rynku ma obsluge LTE tylko na jednej karcie. Na drugiej to max 3G

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    rafiki, powinieneś być zadowolony.
    Tak jak kazik4x4, napisał, albo dwie karty sim (tylko jedna 4G), albo sim i karta pamięci. Tak sobie producent wymyślił.
    A w dzisiejszych czasach niestety telefony działają coraz krócej.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    kazik4x4, dual sim mnie ani ziębi ani parzy, nie dlatego mnie interesuje ten telefon. A co do porównania P8 Lite vs. A5 to wiesz, A5 jest 300-400 zł droższy więc z racji różnej półki cenowej różnych rzeczy można wymagać i się spodziewać. Wziąłbym "pełną" wersję P8, ale niestety poza zasięgiem finansowym.
    Luki80a, etui raczej nie przewiduję Co do baterii to przede wszystkim dzwonienie i pisanie i zdjęcia (wiadomo, że nie jakieś nie wiadomo co, ale lustrzanki przy sobie nie noszę zwykle), czasem internet jak nie ma kompa pod ręką do tego jakieś aplikacje użytkowe czy jakaś gierka...poza tym bateria nie ma w sumie większego znaczenia, jak trzeba to się będzie ładować
    Dziękuję wszystkim za opinie. Jeśli ktoś ma coś jeszcze do dodania w kwestii tego modelu to chętnie wysłucham

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Andja
    Zamieszczone przez rafiki
    Huawei P8 Lite - miał ktoś styczność z tym telefonem? Ważne, żeby była wersja Lite, bo wersja "pełna" to nie moje progi cenowe...
    Córka użytkuje dość intensywnie i nic złego się nie dzieje. Polecam!
    Żonka ma, też nie narzeka.
    Bateria mogła by być mocniejsza.
    Jak w miarę intensywnie używa to trzeba codziennie ładować.
    Jak mniej, to już pod trzy dni potrafi podejść.
    Jak dla mnie, w automacie, ekran jest zdecydowanie za ciemny w porównaniu do mojej Lumi 735.
    Ma założone etui i nie da się w nim robić zdjęć z lampą błyskową.
    Sam siebie oślepia ze względu na grubość etui i wielkość otworów.

Zostaw komentarz:

Pracuję...